Norveçli siyasetçi gözlük çalmaktan gözaltına alındı

Norveç Kızıl Parti Başkanı Björnar Moxnes'in, Oslo Havalimanı’nda pahalı bir güneş gözlüğünü çalmaktan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Norveç yerel gazetesi Romerikes Blad'a konuşan Moxnes, "Gardermoen'deki bir mağazadan para ödemeden bir güneş gözlüğü aldığım kesinlikle doğru" dedi. "Niyet bu değildi ve bu çok utanç verici."

Norveçli siyasetçi gözlük çalmaktan gözaltına alındı

16 Haziran'da havaalanında dükkandan ayrılırken Hugo Boss güneş gözlüklerini yanında unuttuğunu söyledi. Moxnes, "Daha sonra bir güvenlik görevlisi yanıma geldi ve güneş gözlüklerini istedi" dedi. "İnanılmaz derecede utandım. Durumu açıklamaya çalışmak yerine sonuçlarına katlandım.”

USA Today'in haberine göre, 2 hafta önce yaşanan olayda Moxnes, Gardermoen kentinde, Oslo Havalimanı'ndaki dükkandan parasını ödemediği pahalı bir gözlükle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlıktan gözaltına alındı.

Norveçli siyasetçi, gözlükleri "yanlışlıkla" aldığını iddia etse de polis, Moxnes'e hırsızlıktan 3 bin Norveç kronu ceza kesti.

Kamuoyunda bazı çevrelerin polislerin olaya fazla tepki verdiğini düşünmesine ilişkin Moxnes, polislerin işlerini yaptığını ancak bunun utanç verici bir deneyim olduğunu belirtti.

Norveçli siyasetçi, herhangi bir mazereti olmadığını ve durumun sonuçlarını kabul etmek zorunda olduğunu kaydetti.

Moxnes'in sol kanadının lideri olduğu Parlamento'daki meslektaşlarının tepkisi korundu. Parlamento disiplin kurulu başkanı Muhafazakarlardan Milletvekili Peter Frölich ve sağcı İlerleme Partisi'nden adalet komitesi lideri Per-Willy Amundsen yorum yapmaktan kaçındı.

Yine İlerleme Partisi'nden milletvekili Sivert Björnstad, NRK'ya "Genel anlamda, politikacılar da dahil olmak üzere herkesin bir mağazadan aldıklarının parasını ödemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. "Kırmızılı politikacılar da elbette yapmalı." Bu arada Björnstad'ın parti meslektaşı Helge André Njåstad, NRK'ya bunun Moxnes için "üzücü" bir durum olduğunu düşündüğünü ve muhtemelen dikkatinin dağılmasından sorumlu tutulabileceğini söyledi. Bunu bilerek yaptığını düşünmüyorum."

Merkez Parti Milletvekili Ivar Prestbakmo, davanın “her şeyden önce utanç verici” olduğunu kabul etti. Kendisine 3.000 kron para cezası verilmesi kararı, polisin bu tür vakalarla ilgili olağan değerlendirmesini yansıtıyor ve bu nedenle cezasını aldı.”

Kaynak: Anadolu Ajansı