Görüş Bildir

Norveçte mevsim dışı kar yağışı havaalanı kapattırdı

Norveç’e mevsim dışı yağan yoğun kar hava limanı kapattırdı. Tüm İskandinav ülkelerinde son yılların en sıcak mevsimi görülürken, Norveç’in başkenti Oslo’da yoğun kar yağışı nedeniyle Gardemoen hava limanı tüm uçuşlara kapatıldı.

Norveçte mevsim dışı kar yağışı havaalanı kapattırdı

Hava limanı yetkilileri, Germanwings uçağının yaptığı kazadan sonra riski göze alamayacaklarını belirterek, hava limanı kardan temizleninceye kadar uçuşlara izin verilmeyeceğini bildirdi. Gardemoen Hava limanı Basın Sözcüsü Joachim W. Andersen ülkenin doğu ve güney doğu bölgesinin yoğun kar yağışının etkisi altında kaldığını belirterek “Gardemoen hava limanında tüm uçuşlar iptal edildi. 186 kar küreme aracı ile pistleri temizlemeye çalışıyoruz. Ancak biz temizliyoruz daha araçlar pisti temizlemeden üzerine kar yağıyor. Bizim için insan ve uçakların güvenliği öncelikli geliyor. Onun için hava limanını açık tutma gibi bir riski göze alamazdık. Umarım kar yağışı durur ve seferler normale döner. Bu arada mahsur kalan yolcularımızı sürekli bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Gardemoen Hava limanı'na giden E6 otobanının da kapatıldığı bildirildi. Hayat sadece Hava limanını değil, Başkent Oslo’da da felce uğradı. Tren ve otobüs seferleri aksadı, merkez istasyonu ve otobüs duraklarında çok uzun kuyruklar oluştu. Norveç kara yolları, başkent Oslo ve çevresindeki yolların açılması için yoğun çaba gösterildiğini izinde olan işçilerinde de geri çağrıldığını bildirdi. Tren yolları da seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi