Nürnberg'de Türk Günü'ne ilgi büyüktü

Nürnberg' de kentin merkezi Plarrer meydanına açılan Türklerin ve Almanların Gostenbul dediği Gostenhofer Haupt sokağında gerçekleşen Türk günü 3 gün sürerken, yoğun ilgi ile karşılandı. Türk, Alman ve diğer ülke vatandaşlarının kaynaştığı Türk gününde leziz yiyeceklerimiz damak zevkine hitap ederken, Ankaralı Coşkun ile Grup Ateş ve sanatçı Alev orada bulunanları çoşturdu.

Nürnberg'de Türk Günü'ne ilgi büyüktü

10 Bin kişinin ziyaret ettiği Türk günü 'de konuşan Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Organizatör Hulusi Koçak ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Toplumumuzun birlikte ve kimliğini koruyarak hareket etmesi önemlidir dedi.

İNSANLARIMIZ ÖNEMLİ YERLERE GELDİ

Türk gününde hazır bulunan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, Türk insanının 50 yıllık süreçte Avrupa'da geldiği yer önemlidir. İnsanlarımızı tebrik ediyorum diye konuştu. Halayların çekildiği, misket havasının soluklandığı Türk günü, ramazan öncesi insanlarımıza moral verdi. Gostenhof sokağındaki binanın duvarına kazılmış 1913 tarihli Türk bayrağı, Türk insanını, bu sokağa çektiğine inanılıyor. Bu sokakta sağlı sollu ,Türk seyahat acenteleri, berberler, tekstil ve manav mağazaları ve lokantalar yer alıyor.

Kaynak: DHA