Obama Yanılmadı; Terör saldırısının arkasından IŞİD çıktı

San Bernardino'da yapılan terör saldırısında 14 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın arkasından ABD Başkanı Obama yaptığı açıklamada saldırının arkasından IŞİD'in çıkabileceğini söylemişti. Obama haklı çıktı, saldırıyı gerçekleştiren Tasfeen Malik'in Facebook üzerinden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'ye biat ettiği ortaya çıktı.

Obama Yanılmadı; Terör saldırısının arkasından IŞİD çıktı

San Bernardino'da meydana gelen saldırıda 14 kişi ölmüş, 21 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı yapanlar polisle girilen çatışma sonucu öldürülmüştü.

Ancak olayla ilgili yetkililer IŞİD ile ilgili bir bağlantı olduğuna dair bir bilgi verilmedi. IŞİD'in dünya çapında kendisine bağlı insanlara sansasyonel eylem çağrısı yaptığı biliniyor.

ABD Başkanı Barack Obama Çarşamba günü yaptığı açıklamada terör saldırısını gerçekleştiren karı-kocanın IŞİD ile bağlantılı olabileceğini açıklamıştı. San Bernardino sosyal tesislerinde 14 kişiyi öldüren ve evlerinde yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirilen saldırganların bu saldırıyı neden gerçekleştirmiş olabileceklerine dair soruşturma devam ediyor.

Bu arada saldırıyı yapan karı-kocanın ailesi ve akrabaları bu saldırıyı niçin yaptıklarına bir anlam veremediklerini açıkladı. Onların nasıl radikalleştiğini ise bilmediklerini ailenin avukatı açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz