Görüş Bildir

Oberschleissheimda Uluslarası Çocuk festivali düzenlendi

Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Oberschleissheim’da Uluslarası Çocuk Festivali düzenlendi. Oberschleissheim Türk-Alman Dostluk Derneği’nin düzenlediği festivale, Türkler kadar Almanlar da büyük ilgi gösterdi.

Oberschleissheimda Uluslarası Çocuk festivali düzenlendi

Türk ve Alman mili Marşlarının okunmasıyla başlayan festivalde dernek başkanı Fehime Akıllıgil bir açılış konuşması yaptı. 12. kez festivali düzenlediklerini söyleyen Akıllıgil, festivalin bölgede yaşayan Türk ve Alman çocuklarının bir arada eğlendikleri gelenek haline geldiğine dikkati çekti.

Belediye Başkanı’ndan hediye çeki

Festivalde bir konuşma yapan Oberschleissheim Belediye Başkan yardımcısı Dr. Angelika Kühlewein, dostluk derneğinin beldeye katkılarından övgüyle söz etti. Kühlewein, derneğe katkı amacıyla başkan Fehime Akıllıgil’e belediyenin hediyesi olarak içinde çek olan bir zarfı hediye etti.

Kaymakam kucağında oğluyla konuşma yaptı

Konsolos Selçuk Eke, konuşmasını Türkçe ve Almanca olarak yaparken, Türk-Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan da bir konuşma yaptı. Konukların en çok ilgisini çeken konuşmacı ise kucağında uyuyan oğluyla sahneye çıkan Christoph Göbel oldu. Kucağında uyuyan Moğol kıyafetli iki yaşındaki oğlu ile konuşan kaymakam “oğlumun kucağımda uyuyup kalması bu çocuk festivaline uygundur sanırım. Bu çocuk bayramı büyük Atatürk’ün muhteşem fikrinin, 95 yıl sonra hala ilk günkü gibi güncel olması müthiş bir şey. O geleceğin çocuklara ait olduğunu görmüştü” dedi. Eşinin Moğolistan'dan olduğunu söyleyen kaymakam, oğlumun damarlarında Alman, Moğol, İsviçre, İngiliz ve Hollandalı kanı dolaşmakta. Bu artık ülkemizde ender rastlanan bir durum değil. Bu bir hazinedir” dedi.

Türk ve Alman grupların muhteşem gösterileri

Şenlikte değişik okullardan gelen öğrenciler, dans gösterileriyle konuklardan bol bol alkış aldılar. Münih Trabzon-Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nin minik ve yetişkin folklorcuları şenlikte Karadeniz rüzgarları estirdiler. Fleckerlteppich müzik grubundan Nuray Aslan’ın Alman arkadaşıyla iki dilli olarak söylediği “Yarim gitti çeşmeye” adlı türkü ayakta alkışlandı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi