Pakistan Lunapark saldırıyı kim üstlendi? Bombalı saldırı da kaç kişi öldü? Taliban nedir?Nerede?

Pakistan'da ivil halkı hedef alan lunapark'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kim üstlendi? Pakistan'da bombalı saldırı son durum ne? Kaç kişi öldü? BBC'nin haberine göre en 69 kişinin öldüğü Pakistan'daki saldırıyı Taliban'ın kolu olan Cemaat-ül Ahrar üstlendi

Pakistan Lunapark saldırıyı kim üstlendi? Bombalı saldırı da kaç kişi öldü? Taliban nedir?Nerede?

Pakistan'da sivil halkı hedef alan lunapark'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kim üstlendi? Pakistan'da bombalı saldırı son durum ne? Kaç kişi öldü? BBC'nin haberine göre en 69 kişinin öldüğü Pakistan'daki saldırıyı Taliban'ın kolu olan Cemaat-ül Ahrar üstlendi

Pakistan'da ivil halkı hedef alan lunapark'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kim üstlendi? Pakistan'da bombalı saldırı son durum ne? Kaç kişi öldü? BBC'nin haberine göre en 69 kişinin öldüğü Pakistan'daki saldırıyı Takiban'ın kolu olan Cemaat-ül Ahrar üstlendi

Saldırıyı Vatikan da kınadı. Papa Francesco, Hristiyan azınlıklar dahil tüm Pakistanlılar için dua ettiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Ned Price da açıklamasında "ABD, bu zor zamanda Pakistan halkı ve hükümetinin yanındadır. Terör belasının kökünü kazımak için Pakistan'da ve bölgede ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz" mesajı verdi.

Lahore, Pakistan'ın en büyük ve refah seviyesi en yüksek vilayetlerinden Pencab'ın başkenti. Aynı zamanda Başbakan Navaz Şerif'in de memleketi ve kalesi olarak biliniyor.

Ülkede son dönemde Taliban bağlantılı saldırılar, mezhepsel ayrılıklar ve suç örgütlerinin faaliyetleri arttı.

Olay nasıl duyurulmuştu?

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 36 kişi hayatını kaybetti.

Lahor'daki polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Gülşen İkbal" adlı lunaparktaki bombalı saldırıda, 36 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırının, pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği ifade edilerek, yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu belirtildi. Patlamadan sonra kaosun yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği kaydedildi.

Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları da canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin edildiği bilgisini verdi.

Pakistan nerede?

Pakistan veya resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti, Güney Asya'da bir ülkedir. Umman Denizi'ne 1.046 km kıyısı vardır. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin Halk Cumhuriyeti, doğusunda Hindistan vardır. Nüfus bakımından dünyada 6. olup,[2]1947'de İngiliz sömürgesindeki Hindistan'dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947'de kurulmuştur. Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp batısı bugünkü Pakistan, doğusu ise Bangladeş olmuştur. Pakistan'da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet vardır v federal başkenti İslamabad'dır.

"Pakistan" Urdu dilinde ve Fars dilinde "Pak ülke" anlamına gelmektedir. İlk olarak "PAKSTAN" sözcüğü Choudhary Rahmat Ali tarafından 1934 yılında telaffuz edilmiş ve Birleşik Krallık'ın eski Hindistan sömürgesinin 5 eski eyaletinin harflerinden türetilmiştir. Söz konusu eyaletler bugün Pakistan'ı meydana getirmektedir.

P- Pencap

A- Afganya (ülkenin Kuzeybatı bölgesi)

K- Keşmir

S- Sind

TAN - BelucisTAN => PAKSTAN => PAKİSTAN

Kaynak: Diyarbakır Söz