Paris saldırılarını planlayan Abaaoud öldürüldü | Yeni terör eylemi önlendi

Paris’teki terör saldırılının beyni olduğu söylenen Abdulhamid Abaaoud, Paris’te yapılan polis operasyonu sonucu öldürüldüğü bildirildi. Abaaoud'un öldürüldüğü dairede bir de kadın cesedi bulundu.

Paris saldırılarını planlayan Abaaoud öldürüldü | Yeni terör eylemi önlendi

27 yaşındaki Abdulhamid Abaaod, Paris’in Saint-Denis bölgesindeki bir apartman dairesinde bulunduğu bildirildi.

Fransız yetkililer yüzlerce kişin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonra yeni bir terör eylemi için hazırlandıklarına inandıklarını belirttiler.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de, Abaaoud’un geçtiğimiz yıl Avrupa’daki diğer terör saldırılarıyla da bağlantılı olduğunu açıkladı. Fransız Bakan ayrıca Abaaoud’un dairesinde bir çok askeri eğitimi anlatan videolar bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Diğer taraftan Belçikalı uzmanlar Abaaod’un vücudundaki kurşun izlerine bakıldığında kendi kendini havaya uçurmuş olabilme ihtimali olduğunu da belirtiyorlar.

Zanlının dairesinde ayrıca ikinci bir kadın cesedi de bulundu. Fransız medyası isim vermedikleri yetkililere dayanarak ölü kadının Abaaoud’un kuzeni olduğunu yazdılar.

Fransız AP’nin haberine göre de ismini vermeyen bir polis yetkilisi, baskın esnasında kadının sağ olduğu ve bombayı patlatarak intihar ettiğini aktardı. Polis baskınında birkaç kişi de tutuklandı.

Fransız Bakan, Abaaoud’un geçtiğimiz yıl Suriye’de olduğunu belirterek, Belçika tarafından tutuklama emri bulunduğunu, ancak Abaaoud’un Yunanistan üzerinden Avrupa’ya döndüğünü bildirdi ve bu olaydan sonra Avrupa’nın kendini toplayarak bu tür terör eylemlerine karşı kendisini örgütlemeli dedi.

Fransa hükümeti, yaşanan bu terör olayından sonra ülkede 3 ay boyunca olağanüstü hal ilan etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz