Görüş Bildir

Paris'te polisler hukuk sistemini protesto etti

Fransa'nın başkenti Paris'te polisler şehirde artan şiddet olayları karşısında hukuk sisteminin yetersiz kalmasını protesto etti.

Paris'te polisler hukuk sistemini protesto etti

Yaklaşık 10 bin polis Vendome Meydanı'nda bulunan Adalet Bakanlığı binası önünde toplanarak, geçen hafta çatışmada bir polis memurunun yaralanmasına ve hukuk sisteminin artan şiddet olayları karşısında caydırıcı olmamasına tepki gösterdi.

Göstericiler, "Adalet kartonda, polisler depresyonda", "Polis-Adalet çatlağı" yazılı pankartlar taşıdı.

Ülkede 1983 yılından beri ilk kez polis sendikaları protesto düzenledi. Gösteride açıklamada bulunan Polis Sendikaları Birliği Başkanı Jean-Claude Delage, "Ocak'taki Paris saldırılarından sonra kahraman olan polisler şimdi unutuldu" dedi.

Gösteri sonrası basın toplantısı yapan Başbakan Manuel Valls ise ağır silah kullanımına ilişkin cezaların arttırılacağını duyurdu. Valls, ayrıca ceza davalarında hukuki süreçlerin kolaylaştırılacağını ve tutukluların "kanıtlanmış bir gerekçe" olmaksızın serbest kalmasının zorlaştırılacağını bildirdi.

Valls, "Polislerin öfkesini anlayabiliyoruz. Fakat asla adaletle polis arasında bir çatlak oluşamaz. Çünkü polis ve adalet madalyonun iki yüzü gibidir" diye konuştu.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın polislerin taleplerini görüşmek üzere, gelecek hafta polis sendikaları yetkilileri ile bir araya geleceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi