Polis Grevde Katiller Mesaide

Polis Grevde Katiller Mesaide

Polis Grevde Katiller Mesaide

Brezilya'da Bahia eyaletinde 9 gün önce maaş artışı isteğiyle greve giden polisler eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerin Rio de Janeiro kentine de yayılacağından ve karnaval planlarının aksayacağından kaygı duyuluyor...

6 Bin Polis Greve Katılıyor

Greve 30 bin polisin 6 bini katılıyor. Grevci polislerden 300'ü, yakınlarıyla birlikte, Salvador kentindeki eyalet meclisinin bir bölümünü işgal altında tutuyor. Meclis binası askerler tarafından kuşatılmış durumda.

Askerler, grevci polislere yiyecek ve su iletilmesine, bazı yakınlarının binadan ayrılmasına izin veriyor, zaman zaman dışarıda onları destekleyen diğer polislerin üzerine ateş açıyor.

Eyalet Meclisinde polis maaşlarının yüzde 39 oranında artırılmasını öngören bir tasarının oylanması bekleniyor.

Polis sendikaları, maaşların artırılmaması ve greve gidenlerin cezalarının affedilmemesi durumunda, gösteri ve eylemlerin tüm ülkeye yayılacağı, ünlü karnaval kutlamalarını engelleme tehdidinde bulundu.

Cinayet Vakalarında Patlama

Polislerin grevi yüzünden Brezilya'nın üçüncü büyük kenti olan Salvador'da 31 Ocak’tan bu yana suç oranları da üçte bir oranında arttı. Eyalette işlenen cinayetlerde 100'den fazla kişi öldü.

Salvador'da okulların çoğu kapalı, sokaklar bomboş, esnaf kepenk açmaya cesaret edemiyor. Ajanslar, Salvador'un 2014 Dünya Kupası'nın oynanacağı kentlerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz