Putin'den buz hokey şov

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 7 Mayıs’ta Kremlin’de gerçekleşen yemin töreninin ardından Moskova Megasport arenada buz hokeyi için sahaya çıktı.

Putin'den buz hokey şov

11 numara giyen Putin amatör takımların karşılaşmasında 1 gol attı, 1 golün atılması için de katkı sağladı. Dördüncü periyotta maça giren Putin’in çabaları takımın kazanması için yeterli olmadı. Skor 5-6 sonuçlandı. Putin bir defasında da kontrolü kaybederek düştü.

Karşılaşma sonrası hokey elbiseleri ile kan ter içinde konuşan Putin sporun Rus toplumu için birleştiren bir gücü olduğunu söyledi. Yaşlı insanların spor komplekslerine gitmesini büyük bir memnuniyetle izlediğini ifade eden Rusya Devlet Başkanı, “Onlar spor yapıyor. Sporla ilgileniyor. Bu sevindirici” dedi.

Putin’in performansını yemin törenine katılan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi de izledi. Putin maç sonrası takım arkadaşlarının ve rakip takımın formalarını imzaladı, birlikte fotoğraf çektirdi. Putin’in takımında Acil Durum Bakanı Sergey Şoygu ve sanatçı İgor Butman da yer aldı.

Rusya amatör hokey takım karşılaşmaları 1-8 Mayıs günlerinde gerçekleşiyor. Putin’in katkıları ile oluşturulan turnuvaya daha önce profesyonel bir takımda oynamamış 40 yaş ve üzeri sporcular katılabiliyor.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz