Putin'den kabine dışı kalan bakanlara danışmanlık görevi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus kabinesinde yer almayan eski bakanlardan bazılarına Kremlin'de danışmanlık görevi verdi.

Putin'den kabine dışı kalan bakanlara danışmanlık görevi

Putin'in dün onaylayarak açıkladığı yeni kabinede yer bulamayan Rus kamuoyunda büyük tepki toplayan İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev, Sağlık Bakanı Tatyana Galikova ve Eğitim Bakanı Andrey Fursenko gibi isimleri de Devlet Başkanı danışmanı olarak atadı.

Nurgaliyev, emniyetteki işkence, yolsuzluk ve rüşvet olaylarının artmasından sorumlu tutularak büyük tepki toplarken, Galikova ve Fursenko da eğitimle sağlık sektörünü çökme seviyesine getirmekle suçlanıyor.

Putin'in kamuoyundaki tepkilere rağmen eski bakanları danışman olarak ataması, yeni dönemde "kurmaylarını her ne pahasına olursa olsun koruyacağı" yorumlarına neden oldu.

Eski Başbakan Yardımcılarından ve Putin'in KGB'den meslektaşı Sergey İvanov Kremlin İdare Amiri, iç istihbarattan sorumlu Federal Güvenlik Servisi'nin eski Başkanlarından Nikolay Patruşev de Devlet Başkanlığı Güvenlik konseyi Başkanı olarak atandı.

Putin'in Sözcüsü Dimitriy Peskov da bugün Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü ve Kremlin İdare Amiri Yardımcısı olarak atarken, Eski İletişim Medya Bakanı İgor Şçegolev, Doğal Kaynaklar Bakanı Yuri Trutnev, Ulaştırma Bakanı İgor Levitin ve eski Hükümet İdare Amiri Yuriy Uşakov danışman olarak atanan isimler arasında yer aldı.

Eski Başbakan Yardımcılarından ve Putin'den sonra en etkili isimlerden olan İgor Seçin'in yeni Kremlin yönetiminde görev almaması dikkati çekti. Ancak Putin başbakanlığının son gününde Seçin'i Rusya'nın enerji politikasını belirlemesini sağlayacak devlete ait Rosneft'in başına getirmişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz