Rafineri faciası!

Venezuela'nın Falcon eyaletindeki petrol rafinerisinde dün erken saatlerde meydana gelen patlamada, ölü sayısının 39'a çıktığı bildirildi.

Rafineri faciası!

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, Paraguana yarımadasında yeralan, ülkenin en büyük rafinerisi olan Amuay'daki patlamada ölenlerden 18'nin Ulusal Muhafız birliğine mensup askerler olduğunu, hayatını kaybeden 6 kişinin kimliğininse henüz belirlenemediğini belirtti.

Jaua'dan önce açıklamada bulunan Venezualalı yetkililer ölenler arasında 10 yaşında bir erkek çocuğu bulunduğunu kaydetti.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI

Venezuela Sağlık Bakanı Eugenia Sader, yaralıların kaldırıldığı hastaneden yaptığı açıklamada patlama sonucu 9'u ağır 86 kişinin yaralandığını söyledi.

Sader, hastaneye kaldırılanlar arasında hafif yaralanan 77 kişinin tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiklerini belirtti.

Venezuelalı yetkililerden daha önce yapılan açıklamalarda patlama sonucu en az 24 kişinin öldüğü, aralarında 10 yaşındaki bir erkek çocuğunun da bulunduğu 53 kişinin yaralandığı bildirilmişti.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz