Görüş Bildir

Rafsancani'nin oğlu da tutuklandı

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize'nin ardından oğlu Mehdi de, muhalif gösterileri körüklediği gerekçesiyle tutuklandı.

Rafsancani'nin oğlu da tutuklandı

İran 'ın eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize'nin tartışmalı 2009 seçimleri sonrasında düzenlenen gösterilerdeki rolü nedeniyle hapse atılmasının ardından sürgünde olan oğlu Mehdi de ablası gibi protestoları körüklediği gerekçesiyle tutuklandı. Fars haber ajansına göre, Rafsancani, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın yeniden seçilmesinin ardından düzenlenen protestolardaki rolüne ilişkin suçlamalara cevap vermek için önceki gece Britanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai'ye, oradan da başkent Tahran'a geldi. 2010'da hakkında yakalama kararı çıkartılan Rafsancani, uzun süren sorgulamanın ardından tutuklandı.

Uzmanlar, 2009'dan beri Britanya'da yaşayan Rafsancani'nin dönüşüyle ülkede baba Rafsancani'nin siyasi gücünün yeniden canlanabileceğine işaret ediyor. Haşimi Rafsancani, geçen ay Tahran'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'nde önemli rol oynamış ve ülkenin en güçlü otoritesi Ayetullah Ali Hamaney 'le birlikte yürürken görüntülenmişti. Rafsancani'nin gelecek yıl ülkede yapılacak başkanlık seçimlerine süpriz adaylığı bekleniyor. Rafsancani ailesi 2009 seçimlerinden sonra çeşitli baskılara maruz kalmıştı. Ocakta Faize Rafsancani'nin 6 aylık cezası önceki gün kesinleşmiş ve hapse girmişti.

Reuters

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi