Ramazan Ayı Sebebiyle Çalışma Saatleri Kısaltıldı

Ramazan ayının gelmesi nedeni ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde tüm bölgeleri kapsayan bir karara imza atıldı. Ramazan ayı sebebiyle çalışma saatleri kısaltıldı.

Ramazan Ayı Sebebiyle Çalışma Saatleri Kısaltıldı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde tüm emirliklerini kapsayan değişiklik duyuruldu. Ramazan ayı sebebiyle çalışma saatleri kısaltıldı.

BAE’nde Ramazan Ayı Sebebiyle Çalışma Saatleri Kısaltıldı

Birleşik Arap  Emirlikleri’nde tüm bölge ve emirliklerin tamamında çalışma süresi iki saat kısaltıldı.
BAE’deki Şirketlerin mesai saati uygulamasına uygun şekilde esnek ya da uzaktan çalışma takvimi de belirleyebilecekleri duyuruldu.

BAE İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki saat eksiltilen çalışma süresinin üzerinde mesai yapan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmesinin de zorunlu olduğu belirtildi.

Independent Türkçe tarafından yayımlanan habere göre, gerçekleştirilen açıklamada yeni çalışma saatlerinin hem oruç tutan hem de tutmayan çalışanlar için geçerli olacağı da aktarıldı. Ayrıca uygulamanın amacının Ramazan etkinliklerine katılımın artırılması olduğu da kaydedildi.

Söz konusu görevli Bakanlığın açıklamasında, BAE yönetimine bağlı olan tüm bakanlıklar ve federal kurumların Ramazan ayı boyunca pazartesi gününden Perşembe gününe kadar 09.00 ila 14.30 saatleri arasında çalışacağı belirtildi. Cuma günlerindeyse mesai saatleri 09.00 ila 12.00 olarak aktarıldı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler