Görüş Bildir

Rejim Türkmen bölgesine saldırdı

Suriye'de Esed rejimi güçleri, Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinin güneyine girmek için kara harekâtı başlattı. Türkmen komutan Ahmet Arnavut rejim saldırılarında en az 20 kayıp verdiklerini söyledi.

Rejim Türkmen bölgesine saldırdı

Suriye'de Esed rejimi güçleri, Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinin güneyine girmek için kara harekâtı başlattı. Üç gün süren Rusya hava saldırıları sonrası 5 Kasım günü karadan rejime bağlı güçlerin saldırıları başladı.

TÜRKMEN BÖLGESİNE SALDIRI

Suriye ordusu ve müttefikleri akşam saatlerinde Türkmen Dağı'ndaki stratejik öneme sahip Gunam köyünü ele geçirdi. Al Jazeera'ye açıklama yapan 2.  Sahil Tümeni Komutanı Ahmet Arnavut, rejimin ilerlemesinin Türkmen Dağı'nı bütünüyle tehdit eder boyutta olduğunu söyledi. Arnavut bugünkü çatışmalarda en az 20 kayıp verdiklerini, 30 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Bölgede hâlen 37 köy muhaliflerin kontrolünde bulunuyor. Lazkiye'nin merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Gumam köyü de iki yıldır muhaliflerin kontrolündeydi. Köy Türkiye sınırına da 30 km uzaklıkta.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi