'Şam patlamaları Beşşar Esed'in kanlı mektuplarıdır'

Arap dünyasının saygın düşünce kuruluşlarından Lübnan Araştırma ve Danışmanlık Merkezi, Şam'da Perşembe günü meydana gelen patlamaları "Esed rejiminin uluslararası topluma verdiği kanlı mesajlar" olarak değerlendirdi.

'Şam patlamaları Beşşar Esed'in kanlı mektuplarıdır'

Merkezin resmi internet sitesinde yayımlanan, merkez müdürü Hassan El Kutub'un kaleme aldığı analiz yazısında, "ülkedeki ayaklanmayı bastıramayan Suriye rejiminin, devlet kurumları ve binaları ile masum vatandaşları hedef alan eylemler gerçekleştirerek suçu muhaliflere yıktığı" öne sürüldü.

ESED'İN KANLI MEKTUPLARI

Suriye rejiminin önce bölgesel bir kaos ortamı yaratmaya çalıştığını ancak komşu ülkelere etki edip bölgesel dengeleri değiştiremeyeceğini anladığını savunun El Kutub, rejimin ''Rastgele bombalama eylemleri gerçekleştirerek radikal örgütleri ve diğer İslami direniş odaklarını suçlama'' yolunu seçtiğini iddia etti.

Suriye rejiminin bombalama eylemleriyle ''devrimci halk kitleleri arasına ayrılık tohumları'' ekmeyi planladığını savunan El Kutub, bu yolla dünyanın ''Suriye'de Beşşar Esed'in yok edilmesi durumunda bölgede kaos ve istikrasızlığın egemen olacağına, mezhep ve etnik savaşların çıkacağına'' ikna edilmek istendiğini ileri sürdü.

"Beşşar Esed açısından işin rayından çıkıp kontrol edilemez hale geldiğini" savunan El Kutub, Şam'da Perşembe günü meydana gelen patlamalar için de ''Şam patlamaları Beşşar Esed tarafından uluslararası topluma Suriye halkının kanlarıyla yazılmış mektuplardır'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz