Görüş Bildir

Şam'da sivil yerleşim yerine saldırı

Başkent Şam'ın Duma ilçesine düzenlenen hava saldırısında 10 sivil öldü

Şam'da sivil yerleşim yerine saldırı

Suriye ordusuna ait savaş uçağının başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Duma'daki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaş uçağının Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde düzenlediği saldırıda 10 sivil hayatını kaybetti, onlarca kişinin de yaralandığı.

Yetkililer, savaş uçaklarının saldırdığı bölgede çıkan yangının sivil savunma ve itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü aktardı.

Saldırı bölgesinde büyük hasarın meydana geldiğini vurgulayan yetkililer, ekiplerin yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı aradığına değindi.

SİVİL YERLEŞİM ALANINA SALDIRI     

Uzun bir süreden bu yana Esed güçlerinin ablukası altındaki Duma ilçesine rejimin yoğun saldırıları nedeniyle elektrik ve su verilemiyor. Halk içme suyunu kuyulardan temin ediyor.

Şam yönetimine bağlı güçler, Duma'ya insani yardıma izin vermediğinden ilçede her şey kent merkezinden 5-6 kat daha pahalı ve bazı temel maddelere ise ulaşılamıyor.

Esed güçleri Duma'da genelikle pazar ve çarşıları savaş uçaklarıyla bombalarken muhalif gruplar da Duma ilçesi çevresinde yer alan rejim güçlerine karşı hafif silahlarla mücadele ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi