Şili'de OHAL İlan Ettiren Yangın: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Amerika ülkelerinden Şili'de meydana gelen orman yangını, büyük endişe yarattı. Kontrol altına alınmakta zorluk yaşanan yangında 10 kişi hayatını kaybetti, ülkede OHAL ilan edildi!

Şili'de OHAL İlan Ettiren Yangın: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Amerika ülkesi olan Şili’de orta ve güney kısımlarında orman yangını çıktı. Kontrol altına alınması zorluk yaratan yangında 10 kişi hayatını kaybetti. Şili Devlet Başkanı olan Gabriel Boric olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Şili’de birden fazla noktada orman yangınları çıktı. Özellikle Vina del Mar ve Valparaiso kentinde yoğunluk gösteren yangın için çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alınması zorluk yaratırken yerleşim yerlerine kadar yayıldığı görüldü. Eyalet tarafından yapılan son açıklamaya göre hayatını kaybeden 10 kişi olduğu tespit edildi.

Ayrıca Estrella ve Navidad kasabalarında gerçekleşen yangınlarda ise 30 kadar ev yanarak kül oldu. Ulusal Ormancılık Kurumu CONAF tarafından yapılan açıklamaya göre sadece Valparaiso’daki orman yangını 7 bin hektarlık alanın küle dönmesine neden oldu. Şişi Devlet Başkanı Gabriel Boric, söndürülemeyen yangınlarla baş edebilmek için OHAL ilan edildiğini sosyal medya hesabında duyurdu.

İlgili Haberler
Yerleşim yerinde yangın paniği
Hatay'daki orman yangınının sigaradan başladığı iddiası
Dayanıklı Yangın Söndürme Tüpü Alma Rehberi 2024
 

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler