Görüş Bildir

Sokak ve caddeler cesetten geçilmiyor

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısı Kobani kentinde IŞİD ile YPG ve Burkan El Fırat Güçleri arasındaki çatışmalar 3. gününe girerken Kobani sokakları IŞİD tarafından katledilmiş insan görüntüleriyle yürek burkuyor.

Sokak ve caddeler cesetten geçilmiyor

Geçen Perşembe günü YPG ve Burkan El Fırat askeri üniforması giyerek Kobani’ye batı ve güney cephesinden sızan IŞİD militanlarının çocuk ve kadın demeden yaptığı katliamda ölü sayısı, Kobani Kantonu Sağlık Koordinasyonu Başkanı Dr. Hikmet Ahmed’e göre 175’e ulaşmış durumda.

SOKAKLAR CESET DOLU

Kobanili Salih Huso, Kobani’de sokakların cesetlerle dolu olduğunu ve Halepçe katliamı gibi katliam yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Bizim sokakta yaşayan isimlerini adım gibi bildiğim 40 komşum, DAEŞ militanları tarafından kılıçlarla kesilerek, susturucu silahlarla taranarak öldürüldüler. Kobani sokakları ekmek almadan gelen, evinde damında uyuyan, ya da arabasında, motosikleti üzerinde katledilmiş ve halen IŞİD’in keskin nişancıları nedeniyle ulaşılamamış insan cesetleri ile dolu. Kobani’deki çoğu akrabamdan aldığım bilgiye göre Kobani sokaklarında DAEŞ tarafından katledilmiş yüzlerce insan cesedi var. Ayrıca nice insan, DAEŞ korkusundan aç ve susuz, evinin bodrum katında saklanıyor, hala dışarı çıkamıyor. Kobani’de büyük bir insani dram var.’’

BÖLGEDEN TEMİZLENMESİ                  

Öte yandan Kobani’nin doğusunda sivil halkı rehin alan IŞİD’çi bir grubun olduğunu, Kobani merkezinin ise IŞİD’den tamamen temizlendiği belirten PYD Siyasi Komite Başkanı Başkanı Ömer Alluş, "Kobani’nin Kaniya Kurda Mahallesi'nde sivil halkı kendisine canlı kalkan etmiş IŞİD’çi bir grup kalmış. YPG güçlerimiz bu bölgeyi tamamen kuşatma altına almış durumda. İlk önceliğimiz Kobanili sivillerin can güvenliğidir.’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi