SON DAKİKA! Paris’te konser salonundaki 100 kişi öldü!

Paris’te Cuma akşamı yapılan bombalı ve silahlı saldırılarda ölü sayısı her geçen dakika artıyor. AFP ajansının haberine göre saldırılarda konser salonunda rehin tutulan 100 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Bölgedeki kaynaklar, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

SON DAKİKA! Paris’te konser salonundaki 100 kişi öldü!

Paris’te 13 Kasım Cuma akşamı meydana gelen terör saldırılarında ölü sayısı artıyor. Son olarak konser salonunda rehin tutulan 100 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

HOLLANDE, G20’YE KATILMIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak için Türkiye’ye yapacağı iptal ederek bu sabah güvenlik zirvesini acilen toplantıya çağırdı.

Fransa genelinde ilan edilen olağanüstü halin ardından Paris’te güvenlik kontrolünü asker eline aldı. Paris sokaklarına artık askerler kontrolü sağlıyor.

Saldırının ardından tüm dünya liderlerinden başsağlığı mesajları geliyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: SALDIRININ HEDEFİ TÜM İNSANLIKTIR

Başbakan Davutoğlu, Paris'teki saldırılarla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından "Paris'teki alçak saldırının hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Kurbanların yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı diliyorum." Açıklamasında bulundu.

MERKEL: DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı yazılı açıklamada, Paris'ten gelen haber ve görüntülerden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu vurgulayarak, ''Kalbim, muhtemelen bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ve Paris'teki tüm insanlarla beraber. Fransa hükümetiyle irtibat halindeyiz ve kendilerine Almanya'daki insanların Fransa ile dayanışma içerisinde olduğunu ilettik'' ifadelerini kullandı.

PARİS’TEKİ MÜLTECİ KAMPLARINA SALDIRILAR YAPILDI

Bu arada Paris’teki saldırılardan sonra, ülkedeki bir mülteci kampının ateşe verildiği bildirildi. Ayrıca Avrupa’nın çeşitli yerlerinde de mülteci kampları ve camilere saldırılar olduğu da gelen bilgiler arasında.

AJANSLAR

Kaynak: Diyarbakır Söz