Son Dakika: Sidney’de İbadet Edenlere Bıçaklı Saldırı

Geçtiğimiz hafta Sidney’de AVM'de yapılan bıçaklı saldırının acısı soğumadan bugün bir saldırı daha gerçekleşti.

Son Dakika: Sidney’de İbadet Edenlere Bıçaklı Saldırı

Son Dakika: Sidney’de ibadet edenlere bıçaklı saldırı gerçekleşti. Sidney'in Wakeley kentindeki bir kilisede bir piskopos ve ibadet edenler, cemaatin canlı yayınında yakalanan bir saldırıda ayin sırasında bıçaklı bir adam tarafından saldırıya uğradı.

Son Dakika: Sidney’de İbadet Edenlere Bıçaklı Saldırı

Geçtiğimiz hafta Sidney’de gerçekleşen saldırının acısı soğumadan bugün bir saldırı daha gerçekleşti. Sidney'in Wakeley kentindeki bir kilisede ayin sırasında sunakta vaaz veren bir piskopos ve çok sayıda ibadetçi, canlı yayında kaydedilen bir saldırıda bıçak zoruyla saldırıya uğradı.

Piskopos Mar Mari Emmanuel, bugün Wakeley'deki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde vaaz verirken, siyah giyinmiş bir adam sunağa doğru yürüdü ve iddiaya göre onu yüzüne ve kafasına doğru birçok kez bıçakladı. Ayin o sırada kilisenin YouTube sayfasında canlı olarak yayınlanıyordu. Polisin bir erkeği gözaltına aldığı bildirildi. Kaç kişinin saldırıda yaralandığı ise henüz resmi olarak açıklanmadı.

Sidney’de İkinci Saldırı

Geçtiğimiz Cumartesi günü öğleden sonra Sidney’de bulunan Westfield Alışveriş Merkezi'nde bir saldırgan tarafından dokuz kişi bıçaklanmıştı. Saldırıda altı kişi hayatını kaybetti.  Cumartesi öğleden sonra şehrin doğu banliyösündeki Bondi Kavşağı'ndaki Westfield Alışveriş Merkezi'nde aralarında küçük bir çocuğun da bulunduğu dokuz kişi bıçaklandı.
Kurbanlardan yedisinin durumu ise halen ciddiyetini koruyor.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz