Suriye'de birçok kent bombardıman altında!

Suriye'de ordunun sabahtan itibaren muhaliflerin yoğun olduğu birçok kenti bombardıman altına aldığı belirtildi.

Suriye'de birçok kent bombardıman altında!

Şam Haber Ağı (SNN), ordunun ülkenin doğusunda ve Irak sınırına yakın olan Deyru'z Zor kentinin Hamidiye, Şeyh Yasin ve kent merkezini ağır silahlarla bombaladığını ve kent merkezinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini duyurdu.

BOMBALAR YAĞDIRILIYOR

Deyru'z Zor'un Ardi bölgesinde nizami ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını belirten SNN, Suriye ordusunun Halep'in Firdeves bölgesini top ateş altına alması nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu, kentin Meyselon bölgesinde açılan tank ateşinde olduğunu ve atılan roketlerin Meyselon camisine isabet ettiğini aktardı.

ŞAM'IN KADEM BÖLGESİ

Şam'ın Kadem bölgesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden SNN, ordunun Şam'ın Dumeyr bölgesine rastgele tank ateşi açtığını öne sürdü.

Dera Tarik Sed bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildiren SNN, ordunun Sed, Filistin Kampı, Habr ve Dera beled bölgelerini yoğun top ateşine tuttuğunu dile getirdi.

Muhaliflerin Sed bölgesinde nizami orduya ait 3 zırhlı aracı imha ettiğini aktaran SNN, halkın söz konusu bölgeleri terk etmeye başladığına dikkati çekti.

Ayrıca, Lazkiye, İdlib, Hama ve Humus kentlerinde de operasyonların devam ettiği, halkın güvenli bölgelere kaçtığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz