Görüş Bildir

''Suriye'ye yardım cuması''

''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında yarın Türkiye genelinde bütün camilerde ''Suriyeli kardeşlerimiz'' için yardım toplanacak, cuma hutbesinde de Suriye'de ''bir insanlık trajedisi yaşandığı'' vurgulanacak.

''Suriye'ye yardım cuması''

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının Haliç Kongre Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında, yarınki cuma namazını ''Suriye'ye yardım cuması'' olarak nitelendirdi.

Bu kapsamda, bugün Türkiye genelinde bütün camilerde okunacak hutbede, Suriye'de yaşananlara büyük yer ayrıldı.

Suriye'deki insanlık dramının anlatıldığı hutbede, ''Gün, Müslümanlığın imtihan günüdür'' söylemiyle Suriyeli masum ve mağdur sivil halk için yardım çağrısında bulunulacak.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bugünkü konuşmasında, maaşını Suriyeliler'e bağışladığını ifade ederek, yarın namaza gelenlerden hazırlıklı olmalarını istemişti. Görmez, ''Onun için cuma namazına gelen her kardeşimizi hazırlıklı gelmeye davet ediyorum. Bir de camilere gelenlerin yüzde 99'u maalesef erkekler. Ben bütün hanımefendilere de yapacakları yardımları, eşlerine ve çocuklarına vererek, camilere göndermelerini tavsiye ediyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

''Gün, insanlığımızın imtihan edildiği gündür''

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bütün müftülüklere gönderilen cuma hutbesinde de Suriye'de yaşanan drama geniş yer verildi.

''Dün eylediğimiz günler'' başlıklı hutbede, bir yılın daha bittiği hatırlatılarak, ''Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç muhasebesini yaptığı, insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun'' temennisinde bulunuluyor.

Suriye'de ''bir insanlık trajedisi yaşandığı'' vurgulanan hutbede, ''Gün Müslümanlığımızın imtihan günüdür'' deniliyor. Hutbede, şu ifadelerle ''Suriyeli kardeşlerimize'' yardım isteniyor:

''İşte yeni bir yıla girerken etrafımızda olup bitenlere dikkat kesilmeliyiz. Suriye'de iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalmamalıyız. Bugün Suriye'deki kardeşlerimiz ve akrabalarımız bir insanlık trajedisi yaşamaktadır. Savaşın acımasız şartları içerisinde her gün ölümle yüzleşmektedirler. Açlıktan ilaçsızlığa, barınmadan ısınmaya çok zor şartlarla karşı karşıyadırlar. Gün, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın imtihan edildiği gündür. Gün, Allah rızası için insanlık namına Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatma günüdür. Mezhebi, meşrebi, inanışı, dünya görüşü ne olursa olsun Müslümanlar, hatta bütün insanlık, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarıyla bu yarayı sarmak durumundadır. Bu sebeple Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülke genelinde Suriye için insani yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Cenab-ı Hak, yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul eylesin!''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi