Suudi Arabistan, tarihi eserlerin korunmasında Türkiye'yi örnek alacak

Suudi Arabistan, tarihi eserlerin korunması için Turizm Bakanlığı ve çeşitli kuruluşlardan oluşan bir komisyonu, araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gönderiyor.

Suudi Arabistan, tarihi eserlerin korunmasında Türkiye'yi örnek alacak

Arab News'ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı, bazı belediyeler ve Yerel İşler Bakanlığı'ndan yetkililerin de katılması beklenen ve gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan çalışma ziyaretine Moshari Al Naeem başkanlık edecek.

Suudi turizm komisyonu, Türkiye'de Kültür Bakanlığı yetkilileriyle görüşecek ve aralarında Mardin, Ankara, Kapadokya ve İstanbul'un da bulunduğu tarihi yerleri ziyaret edecek.

Al Naeem yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihi eserlerini nasıl koruduğunu çok yakından gözlemlemek ve bu deneyimlerinden istifade etmek istediklerini belirtirken, "Türkler tarihi eserlerini koruma konusunda son derece başarılılar. Ayrıca bu yerlerden hem halk, hem de devletten nasıl gelir elde edileceği konusunda da çok başarılılar. Biz de kendi ülkemizde aynı yolu kullanarak kendi tarihimizi korumak istiyoruz" dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz