Görüş Bildir

Tahran'da zenginlere operasyon

Tahran’da geçtiğimiz hafta içinde 850 lüks araç trafik ihlalleri gerekçesiyle polis tarafından el konuldu.

Tahran'da zenginlere operasyon

Tahran Trafik Polis Müdürü Teymur Hüseyni yaptığı açıklamada, "Geçen hafta süresince trafik ekipleri, ihlaller sonucu 850 lüks araca el koydu. Bu kişiler tehlikeli bir şekilde araç kullanarak diğer sürücü ve yayalar için sorun oluşturuyorlar" dedi.

 Trafik polislerinin lüks araçlarıyla tehlikeli araç kullanan kişilere karşı yirmi dört saat boyunca denetime başladıklarını belirten Hüseyni, "Böylece tehlikeli sürücüler, olumsuz görüntü ve psikolojik rahatsızlık oluşturan kişilerle mücadele edilecek" ifadelerini kullandı.

 Bazı milletvekilleri ve halk, son yıllarda özellikle başkent Tahran ve bazı büyük şehirlerde lüks araçların artışına ve trafikte oluşturdukları tehlikelere tepki gösteriyordu.

INSTAGRAM'DAN PAYLAŞILIYORDU

Rich Kids of Tehran (Tahran'ın Zengin Çocukları) adındaki hesap üzerinden sosyal medyada lüks araçlarla çekilen fotoğraflar ile gösterişli yaşam tarzları teşhir ediliyordu.  Yaklaşık bir ay önce İranlı bir genç ve sevgilisi lüks aracıyla yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybeden gencin İranlı bir din adamının torunu olduğu basında yer alınca söz konusu tartışma yeniden alevlenmişti.

HAMANEY: PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞA YOL AÇIYOR

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, "Zenginlerin çocuklarının sokaklarda pahalı arabalarla gezmesi toplumun psikolojisinin bozulmasınaa yol açıyor" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi