Takruri: İsrail sonunu hazırlıyor

Hamas Dış İlişkiler Sözcüsü Nevvaf el-Takruri, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı ile kendi sonunu hazırladığını söyledi. İsrail'in yaptığı son saldırı ile hem İslam hem Arap aleminin son durumunu yoklamak istediğini belirtti.

Takruri: İsrail sonunu hazırlıyor

Nevvaf el-Takruri, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından Erdoba Elegance Otel'de düzenlenen ve iki gündür devam eden 'Ortadoğu Değişim, Çatışma ve Dönüşüm' konulu uluslararası konferansta önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in saldırılarına devam ettiğini hatırlatan Takruri, ümmetin bizzat kendisinin Filistin'i kurtaracağını ve bunun da ön işaretlerini gördüklerini belirtti.

İsrail'in kendi açısından, büyük bir facia ve olumsuzlukla karşılaştığını, 2008-2009 yılları arasındaki saldırılarda kaybettiği prestijini toparlamaya çalıştığını savunan Takruri, şöyle devam etti: "Önümüzdeki aylarda İsrail'de seçim var. Bilindiği gibi İsrail partileri arasında rekabet var. Kendi aralarında Filistin kanı üzerinden birbirleriyle rekabet ediyorlar. İsrail halkının tamamı katillerle beraber. Her seçimde daha katil, daha kan içici partilerin liderleri iktidara getiriliyor. Bu da bunun en büyük kanıtıdır."

Kendilerinin nefreti önermediklerini ve beslemediklerini ifade eden Takruri, "Birisi sizin evinizi elinizden alırsa, siz o evi onunla paylaşır mısınız? Yoksa o evi geri almak için uğraşır mısınız? Biz Filistin halkı olarak hakkımızı savunuyoruz. Bazıları bu haklarından vazgeçebilirler." dedi.

"TÜRKİYE ŞEREFLİ BİR DURUŞ SERGİLİYOR"

Türkiye'nin, yaşanan saldırı karşısında dik duruşuna minnettar olduklarını belirten Takruri, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye şerefli bir tavır gösteriyor. Türkiye bu saldırılar karşısında açık ve net bir şekilde tavrını belirtmişti. Türkiye'nin yaptığını tebrik ediyoruz. Çok şerefli bir tavır sergiliyor. Tunus'un da tavrı bundan farklı değil. Tunus'un da tavrı son derece nettir. Zaten Arap alemindeki halkların düşünceleri böyleydi. Ancak daha önce Filistin'de olan olaylar, hükümetleri bağladığı için bir şey yapamıyorlardı. Ancak Arap baharı devriminden sonra hükümetler de İsrail'e karşı durdu." şeklinde konuştu.

İsrail'in sonunun geldiğini kaydeden Takruri, sözlerine şöyle devam etti: "İnşallah bu onlar için bir son olacak. Filistin kanı onlar için lanet olacaktır. Onların sonu gelecektir. Kendisi açısından, büyük bir faciayla, büyük bir olumsuzlukla karşılaştı. Artık Mursi'nin eski Mısır lideri Mübarek'ten farklı olduğunu gördü. İsrail Gazze'ye saldırdığı zaman, beklemediği bir direnişle karşılaştı. Beklemediği silahlarla Müslümanların cevap verdiğini gördü. 2008 yılında Gazze'ye yapılan saldırı kararıyla, bugün yapılan saldırıyı kıyasladığımız zaman bunu net görebiliriz. 2008 yılındaki saldırı kararı Mısır'da alınmıştı. Tüm geçiş noktalarına engeller koymuştu. Bugün saldırının hemen akabinde Mursi kendi başbakanını Gazze'ye gönderdi. Onlarla bir olduğunu onları destekleyeceğini gösterdi.”

"El Fetih ile Hamas arasında diyalog ne durumda?" şeklinde bir soru üzerine ise el-Takruri, "Hamas ile Fetih arasında diyalog zaten var. Zaten biz burada bölge çatışması yapmıyoruz. Biz burada güçlerin birleşmesi için mücadele ediyoruz. İnşallah İsrail'in bu saldırısı da bizi daha çok bir araya getirecek. Güçlerimizin birleşmesini sağlayacaktır." cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz