Tarihin en ilginç bilgileri

Dünya tarihini araştırıp, incelediğimizde bazı ilginç bilgilere ulaştık. İşte o ilginç bilgiler;

Tarihin en ilginç bilgileri

Tarihi bilgi, geçmişteki olaylara ilişkin tüm bilgilerin, olayların vuku bulduğu dönemin şartları göz önüne alınarak, mümkün olduğunca nesnel bir şekilde sunulması ile oluşur. Tarih, yaşanan olayların bir daha yaşanabilmesi gibi bir olasılık olmadığından diğer bilimler gibi deney ve gözleme dayanamaz.

Geçmişte meydana gelen bazı olaylar ise bir o kadar ilginç ve ilginç olduğu kadar da anlam verilmeyecek kadar şaşırtıcıdır. Dünya tarihini araştırıp, incelediğimizde bazı ilginç bilgilere ulaştık. İşte o ilginç bilgiler;

·Tarihte resmi olarak bilinen en uzun savaş Hollanda ile Scilly Adaları arasında gerçekleşti. Başlaması için "hiçbir gerekçe olmayan" savaş 1651 yılından 1986 yılına kadar sürdü.

·Dünyanın en kısa savaşı ise İngiliz-Zanzibar Savaşı'dır. (Anglo-Zanzibar Savaşı). Birleşik Krallık ve Zanzibar arasında 27 Ağustos 1896 tarihinde olmuştur. Savaş sadece 38 dakika sürmüştür.

·Albert Einstein, 1952 yılında İsrail'in ikinci cumhurbaşkanı olarak önerildi ancak teklif reddedildi.

·Napolyon bir defasında tavşanların saldırısına uğramıştı.

·Karl Marx bir dönem New York Daily Tribune için muhabir olarak çalıştı.

·1912 yılında Paris Yetimhanesi, para toplamak amacıyla bir çekiliş düzenledi. Çekilişin ödülü ise bebeklerdi...

·İngiltere Kralı George I aslında Almandı.

·1838 yılında Meksika Başkanı General Antonio López de Santa Anna topçu ateşi sonunda bir bacağını kaybetti. Kesilen bacağı için resmi askeri tören düzenlendi.

·Dünya tarihinin açıldığından bu yana aralıksız çalışan en eski meclisi İzlanda'ya ait. Meclis 930 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

·1666 yılındaki Büyük Londra Yangını'nda en az 13,500 ev yanmış olmasına karşın, sadece 8 kişi hayatını kaybetti.

·İnşası 1173 yılında başlatılan Pisa Kulesi'nin temeli dengesiz atıldığı için çalışmalar kısa süre sonra durduruldu. İnşaatın tekrar başlaması için aradan 100 yıl geçmesi gerekti. Ancak kulenin temelindeki sorun giderilemedi ve Pisa Kulesi'nin tarihi boyunca hiçbir zaman düz olmadı.

Kaynak: AJANSLAR