Görüş Bildir

Türk Savaş Gemileri İskoçya Limanı'nda

14 NATO ülkesi, İsveç ve Finlandiya’dan toplam 54 savaş gemisi, 5 denizaltı ve 11300 personelin katılımıyla 12-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Birleşik Krallık’ın ev sahipliğinde icra edilen Joint Warior Tatbikatı'na Türk Deniz Kuvvetleri 4 gemiden toplam 600 civarında personelle katılıyor.

Türk Savaş Gemileri İskoçya Limanı'nda

Türk savaş gemileri uluslar arası düzeydeki bu tatbikata katılarak Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki iyi askeri ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunma amacı güdüyor. Türk savaş gemileri 24 Nisan 2015 tarihine kadar Kuzey Denizinde ve Britanya Karsularında Türk Bayrağını dalgalandıracak.

Tatbikata katılan Türk savaş gemilerinden 'TCG Gökova' ve 'TCG Göksu' firkateynleri ile 'TCG Burakreis' denizaltısı Helensburg’daki Clyde Deniz Üssünü, 'TCG Anamur' Mayın Avlama Gemisi ise Glasgow Limanı'nı ziyaret etti.

Gemilerin liman ziyareti kapsamında Edinburg Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut’un ev sahipliğinde Londra Deniz Ataşesi Deniz Kurmay Yüzbaşı Nurettin Sevi, gemi komutanları Deniz Kurmay Albay Ahmet Gül, Deniz Yüzbaşı Orhan Yurt, Deniz Kurmay Binbaşı Resül Öztürk, Deniz Yüzbaşı Cüneyt Talayman ve gemi Personeli ile İskoçya’da yaşayan Türk Temsilcilerinin katılımıyla akşam yemeği yenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi