"Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" Doha'da gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları"nın son durağı Katar'ın başkenti Doha oldu.

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği ve Katar İşadamları Derneği işbirliğinde, "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" temasıyla düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Katar İşadamları Derneği Başkanı Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani'nin yanı sıra çok sayıda Türk ve Katarlı yatırımcı katıldı.

Türk ve Katar iş dünyasını bir araya getiren resepsiyonda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve olası yatırım fırsatları ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, burada Türkiye ekonomisine ilişkin sunum yaptı.

Türkiye ile Katar arasındaki iyi siyasi ilişkilere dikkati çeken Şimşek, "Ticaret ve yatırımlarla olan bağlarımızı derinleştirmek için bu mükemmel siyasi ilişkilerden yararlanmanın politika yapıcıların yanı sıra iş dünyasına da bağlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Dağlıoğlu da son 20 yılda Türkiye'nin bölgesel bir merkez haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Türkiye yüzyılını" başlattıklarını aktaran Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedeflediklerini kaydetti.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünya ticaretinden daha fazla pay almayı hedeflediğine de işaret ederek, ülkeye çok yatırım çekmeyi istediklerini aktardı.

Al-Thani ise Türkiye'nin iş ve ticaret ilişkileri de dahil olmak üzere pek çok alanda Katar'ın stratejik ortaklarından biri olduğunu, Türkiye'nin çeşitli fırsatların yanı sıra güvenli ve çekici yatırım ortamıyla Katarlı iş insanları için önemli bir yatırım noktası özelliği taşıdığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz