Türklerle, sağlam bir dostluğumuz var

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev, Türkiye ile ülkesi arasında sağlam bir dostluk olduğunu söyledi.

Türklerle, sağlam bir dostluğumuz var

 Emruddin Edelgriyev ve beraberindeki heyet, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Edelgriyev’e, Çeçenistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Dikalu Muzakayev, Grozni Belediye Başkanı Muslim Huçiyev ve Grozni Belediye Başkan Yardımcısı İslam Kadyrov eşlik etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeçenlerin, Türk Milletinin en yakın dost grubunda yer aldığını belirtti. Başkan Ürgüp, “Çeçenler, gerek Türk kökenli, gerek inanç birliği olan kardeşlerimizin Bosna dahil bağımsızlık mücadelelerinde Türkiye, her zaman onların yanında olmuştur. Türkiye’de de Şeyh Şamil dönemi ile birlikte birleşmiş ciddi bir Kafkas nüfusu vardır ve bunların içerisinde de önemli yer tutan Çeçen kardeşlerimiz de yer almaktadır. İnanç birlikteliği içerisinde olduğumuz köken birlikteliği içinde olduğumuz kardeşlerimizle birlikte olmaktan şeref duyuyor, Sivas’ımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Türklerle dostluklarının eskiye dayandığını ifade eden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgriyev ise “Türklerle, sağlam bir dostluğumuz var. Biz, bu dostluğu pekiştirmek için devamlı iletişim kurmamız gerekiyor, yoksa dostluk bitiyor. Bizlerin buraya gelme sebebimiz, kardeş Türk halkıyla olan birlikteliğimizi pekiştirmektir. İnşallah dedelerimizin yaşadıkları dostluğu bizlerde devam ettiririz.” dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddi Edelgriyev ve beraberindeki heyete, Sivas Kongresi'nin ve Çifte Minare'nin plaketi ile 'İrade-i Milliye' kitabı hediye etti.

Emruddin Edelgriyev ise Başkan Ürgüp’e, üzerinde Grozny City yazan bir plaket verdi.

Kültür Bakanı Dikalu Muzakayev ise "Bizim dedelerimiz kahraman insanlara iki hediye verir; biri Çeçen kalpağı diğeri ise Çeçen kaması." diyerek Başkan Ürgüp’e bu hediyeleri takdim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz