Ukrayna 18 yaşındaki Oksana'nın yasını tutuyor

Ukrayna’da tecavüze uğradıktan sonra yakılan 18 yaşındaki Oksana Makar, 2 haftayı aşan yaşam mücadelesini kaybetti.

Ukrayna 18 yaşındaki Oksana'nın yasını tutuyor

Uğradığı vahşi saldırı nedeniyle ülke gündemine oturan Makar’ın hayatını kaybetmesi üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Nikolay Azarov taziye mesajı yayınladı.

Saldırının ardından bir eli ve iki ayağı kesilen Makar, enfeksiyon, akciğerlerinde doku kaybı ve beyninde oluşan ödem nedeniyle hayatını kaybettiği açıkladı. İki hafta içerisinde birkaç defa ameliyat edilmesine rağmen hayata tutunamayan Oksana Makar’ın uğradığı saldırıya rağmen yaşaması büyük şans olarak değerlendirilmişti.

Makar’ın cenazesi 31 Mart’ta Nikolayev şehrinde defnedilecek.

“İNTİKAMIMI ALACAĞIM”

Makar'ın annesi Tatyana Surovitska ise kızına dünyada cehennemi yaşatan; Yevgeniy Krasnoşek, Maksim Prisyajnikov ve Artyom Pogosyan'dan intikam alacağını duyurdu. Kızın hapishanedeki babası ve arkadaşları ise 3 saldırganın cezaevinden sağ çıkartmayacakları yönünde açıklama yaptı.

Makar, 10 Mart'ta Nikolayev şehrinde üç kişinin tecavüzüne uğramıştı. Saldırganlar, daha sonra boğmaya çalıştıkları genç kızı, üzerine benzin dökerek yakmıştı. Saldırganlar 11 Mart’ta gözaltına alındı. Güçlü bağlantıları nedeniyle ikisinin serbest bırakılmasının ardından ülke çapında protesto gösterileri düzenlendi. Gelen tepki üzerine serbest bırakılan saldırganlar 13 Mart’ta tekrar tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler