Ürdün, kimyasala karşı hazırlıklı

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevdet, Esed'in kimyasal silah kullanma ihtimaline karşı ülkesini, vatandaşlarını ve topraklarını korumak için hazırlıklı olduklarını söyledi.

Ürdün, kimyasala karşı hazırlıklı

Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın açıklamasında, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Nasır Cevdet, Suriye'deki durumda en çok etkilenen devletin Ürdün olduğunu, ülkelerinin sınırlı imkanlara rağmen 140 bin Suriyeli mülteciye kapılarını açtığını ifade etti.

Cevdet, ''Suriye'nin iç işleri karışmıyoruz ancak Esed'in muhaliflere karşı kimyasal silah kullanma ihtimaline karşı hazırlıklıyız'' diye konuştu.

Mursi ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de değerlendiren Nasır Cevdet, Ürdün Kralı Abdullah'tan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye, Suriye ve Filistin ile ilgili bir mesaj ilettiğini söyledi.

İki ülke arasında yaşanan doğalgaz krizine de değinen Cevdet, ''Ürdün, Mısır'dan doğalgaz ithal ediyor. Doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamalar nedeniyle 150 gün gaz kesintisi yaşadık. Günlük 5 milyon dolar zarar ediyoruz. Mursi, gaz hattının korunacağını söyledi, gaz ihracatı da sürecek'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Ürdün Kralı Abdullah'ın resmi olarak Mursi'yi ülkesine davet ettiğini açıkladı.

Ali, ''Nasır Cevdet, Ürdün Kralı'ndan getirdiği mektubu Mursi'ye iletti. Mektupta Mursi resmi olarak Ürdün'e davet edildi'' diyerek görüşmede Suriye'deki son durumun ele alınacağını beklediklerini ifade etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz