Görüş Bildir

Vatikan'la ilgili şok iddia!

1983'de Roma'nın merkezindeyken kaçırılan Emanuela Orlandi'nin akıbeti, İtalya'yı 30 yıldır meşgul ediyor.

Vatikan'la ilgili şok iddia!

Bugüne dek Orlandi'nin, o sıralarda Papa'ya suikast girişimi nedeniyle İtalyan hapishanelerinde tutulan Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılması için Ülkücüler tarafından ya da Vatikan'dan yüklü miktarda para isteyen mafya liderleri tarafından kaçırıldığı gibi pek çok teori üretildi.

Ancak, Vatikan'da görevli bir rahip tarafından yapılan açıklamalar, Orlandi'nin kaçırılmasının bizzat Vatikan'ın işi olduğunu iddia ediyor.

ŞOK İDDİA

Papa II. Jean Paul tarafından Vatikan'ın Baş Şeytan Çıkarıcısı olarak atanan Rahip Gabriele Amorth, kaçırıldığında 15 yaşında olan Emanuela Orlandi'nin Vatikan'daki seks partilerinde kullanılmak için kaçırıldığını ileri sürdü.

"VATİKAN GÖREVLİLERİNİN İŞİ"

İtalyan La Stampa gazetesine konuşan Rahip Amoth, "Bu cinsel dürtülerle işlenmiş bir cinayettir" diye konuştu. Amoth ayrıca Vatikan'da organize edilen seks partilerinde kullanılmak için bizzat Vatikan'da görevli korumalar tarafından kız temin edildiğini de söyledi ve bu organizasyonda Vatikan yetkililerinin yanı sıra diplomatların da yer aldığı iddia etti.

Vatikan'dan Rahip Amoth'un iddialarına yönelik şimdiye dek bir açıkolama yapılmadı.

MAFYA ÜYESİNİN MEZARINDAKİ GİZEM

2005 yılında bir gizli tanık, bir İtalyan televizyonunda Oralndi'nin cesedinin, 1990'da öldürülen mafya üyesi Enrico De Pedis'in mezarında olduğunu iddia etmişti. Bu ay başında Pedis'in mezarı açıldı ve mezarda ganstere ait olmayan kemikler de bulundu.

Savcılar yaptıkları ilk açıklamada kemiklerin muhtemelen yüz yıldan uzun süre önce ölmüş kişilere ait olduğunu ama aralarında Emanuela Orlandi'ye ait kemiklerin olup olmadığının detaylı araştırmalardan sonra ortaya çıkacağını açıkladılar.

Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi