(Video) Bakan Fidan'dan ABD'de Diplomasi Trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile ABD'de görüştü. Fidan ayrıca Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüştü.

(Video) Bakan Fidan'dan ABD'de Diplomasi Trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’deki temaslarını sürdürüyor. Fidan temasları kapsamında New York’taki Türkevi’nde İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüştü. İkili görüşmede, ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Görüşme hakkında sosyal medyadan paylaşım yapan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen iki ülkenin ilişkilerinin geliştiğini ifade ederek Bakan Fidanı İsrail'e davet ettiğini duyurdu.

ANTONY BLINKEN İLE GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında temaslarına devam eden Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile New York'taki Lotte Palace Hotel'de görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaklaşık 45 dakika süren görüşme baş başa yapıldı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst seviyeye çıkarılması için gelecek dönemde atılabilecek somut ve yapıcı adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç'in NATO üyeliği ve Karabağ'daki son gelişmeler görüşmede ele alınan konular arasında yer aldı.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI BAYRAMOV'DAN TÜRKEVİ'NE "KARABAĞ" HALISI

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkevi'nde kullanılmak üzere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Karabağ halısı hediye etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin New York şehrinde temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Türkevi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Bakan Fidan'a Türkevi'nde kullanılmak üzere Karabağ halısı hediye etti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Can Azerbaycan'a bu anlamlı hediye için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

BELÇİKA DIŞİŞLERI BAKANI LAHBİB’I KABUL ETTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin New York şehrinde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’de ikili görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde bugün Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le bir araya geldi.

MACARİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI SZIJJARTO’YLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin New York şehrinde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’yla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’deki temaslarına sürdürüyor. Fidan, New York’taki Türkevi’nde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’yu kabul etti.

FİDAN, FAİSAL BİN FARHAN AL-SAUD İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst seviyeye çıkarılması için gelecek dönemde atılabilecek somut ve yapıcı adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz