(Video) BM Barış Gücü'ne tepki

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca, Kıbrıs’ta BM askerinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir askeri darp etmesine tepki gösterilerek, BM'nin Rum tarafına sempatik görünmek ve Türk tarafını zor duruma düşürme gayretinde olabileceği değerlendirilmesi yapıldı.

(Video) BM Barış Gücü'ne tepki

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca, Kıbrıs’ta BM askerinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir askeri darp ettiği olaya ilişkin soru üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları söz konusu olayın 11 Eylül’de Burhan Tan Sokağı’nda meydana geldiğini belirtildi.

Kaynaklar Söz konusu sokağın temizlik faaliyeti KKTC, GKRY ve BM arasında 1989 yılında yapılan “Askersizleştirme Anlaşması” kapsamında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğunu aktaran kaynaklar, Birleşmiş Milletler Barış Gücü son dönemde adada hassasiyetle koruması gereken tarafsızlık ilkesine zarar verecek bazı tavır ve davranışlar içine giriyor. 11 Eylül’deki temiz faaliyeti sırasında Güvenlik Komutanlığı personelinin bulunduğu alana gelen Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli de temizlik yapacakları gerekçesiyle bölgeye girmeye çalışırken çıkan tartışma sırasında bir Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeli, Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli tarafından yumruk atılarak darp edilmiştir bilgisini paylaştı.

Kaynaklar Olayın ardından Barış Gücü Komutan Vekili özür dileyerek personel hakkında detaylı soruşturma ile gerekeni yapacağını bildirmiş, KKTC Dışişleri Bakanlığı da olaya çok sert tepki vermiştir. Birleşmiş Milletler Barış Gücü unsurlarının, Pile Yol Projesi konusunda hassas bir dönemden geçildiği sırada Burhan Tan Sokağı’nda orantısız tepki ortaya koymasının ardında Rum tarafına sempatik görünmek ve Türk tarafını zor duruma düşürme gayreti olabileceği değerlendirilmektedir. Bilgisini paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz