Yalnız değiller!

Siverek ilçesinde, Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi" konulu bir konferans düzenlendi.

Yalnız değiller!

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bugün saat 12.00'de, Esmerçayır Mahallesindeki bir düğün salonunda, "Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi" konulu bir konferans düzenlendi. Program Mahmut Akyolcu tarafından okunan Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Koç tarafından selamlama konuşması yapıldı. Koç, konuşmasının başında, "Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa Erenler onlardır" ayeti ile yola koyulduklarını belirterek, kuruluş amaçları hakkında misafirlere bilgi verdi.

SURİYE’DE YAŞANANLAR

Suriye'de yaşanan drama değinen Koç, "Suriye'de yaşanan katliamlara sessiz kalmamak için böyle bir konferansı düzenledik. Önümüzdeki hafta Siverek'teki STK'larla görüşüp Suriye için yardım kampanyası düzenleyeceğiz" dedi.

Program daha sonra Tunus'ta başlayan ve diğer Arap ülkelerinde devam eden "Arap Baharı" ve yaşanan gelişmelerle ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Osman Atalay, Arap Baharı olarak adlandırılan, Arap dünyasındaki siyasi gelişmelere değinerek şöyle konuştu: "Türkiye'deki Müslümanlar, Arap dünyasındaki olaylara, ayet ve hadis perspektifinden bakacaklarına, batılıların gözüyle olaylara bakıyor. İslam beldelerinde yaşanan katliamları siyasi kavramlarla açıklama yanılgısına düşüyorlar."

Bugün Suriye'de yaşanan katliamların, dün Afganistan'da, Bosna'da, Çeçenistan'da yaşandığını söyleyen Atalay, yapılan katliamların arkasında Rusya olduğunu savundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz