"Yazın 3. Dünya savaşı çıkacak"

Rusya’da aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, önümüzdeki yaz, üçüncü dünya savaşının çıkacağını ve Türk Ordusu’nun Rusya’nın güney sınırlarına yaklaşacağını iddia etti.

Rusya’da aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, önümüzdeki yaz, üçüncü dünya savaşının çıkacağını ve Türk Ordusu’nun Rusya’nın güney sınırlarına yaklaşacağını iddia etti.

Başkent Moskova’daki Puşkin Meydanı’nda toplanan bin 500 kişilik bir kalabalığa hitap eden Jirinovski, askeri kıyafetleri ile meydanda boy gösterdi. 23 Şubat Vatanın Savunucuları Günü vesilesiyle albay rütbeli askeri elbise ve kalpakla kürsüye çıkan Rus politikacı, “Bu albay rütbesini terimle kazandım. Ben eski Sovyet ordusu subayıyım ve ülkenin en gergin noktası Kafkaslarda hizmet ettim” dedi.

Jirinovski, “Bugün bizim için en önemli bir bayram. Çarlık, Sovyet ve günümüz Rusya ordusunun bayramı! Bugün bu ordu Kafkaslarda görevinin başında. Yazın Batılı güçler İran’a saldırabilir. Üçüncü dünya savaşı çıkabilir… Azerbaycan Yukarı Karabağ’a saldırmak için bundan yararlanacak. Ermenistan karşı çıkacak, Türkiye ise Azerbaycan’ın yanında.. Batılı güçlerin birlikleri de Rusya’nın Kafkaslar’daki güney sınırlarına yaklaşabilir. Bu Türk Ordusu olabilir. Biz güçlü bir NATO yumruğu alacağız!” iddiasında bulundu.

Ellerindeki “Jirinovski Devlet Başkanı!”, “Rusya’ya Jirinovski lazım” şeklinde pankartlar bulunan göstericilere meydanda bedava çay ve kaşa (Rus geleneksel yiyeceği) ikram edildi. Moskova Emniyet Müdürlüğü, gösteriyle yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını belirtirken, Jirinovski’nin partisinden yapılan açıklamada bu sayının üç bin olduğu iddia edildi.

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan’da ise Jirinovski’ye destek vermek amacıyla düzenlenen gösteriye sadece 20 kişi katıldı ve miting 20 dakikada sona erdi. Jirinovski’nin seçimle ilgili milliyetçi slogan ve konuşmaları, ülkenin başka etnik cumhuriyetlerinde sert tepkilere neden oluyor.

Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, Jirinovski için “İpe bağlı köpek” tabirini kullanırken, Komi Cumhuriyeti de Jirinovski’yi kendi bölgelerinde “istenmeyen adam” ilan etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz