Görüş Bildir

Yemen'de çatışmalar şiddetlendi

Suudi Arabistan önderliğinde Yemen’de yürütülen ‘kararlılık operasyonu’nda Aden’de Husilere ait belirlenen yerler vurulurken diğer taraftan da Cumhurbaşkanı Hadi ile Husiler arasındaki çatışmalar da şiddetlendi.

Yemen'de çatışmalar şiddetlendi

Alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Yemen'de Husilere karşı yürüttüğü "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, Aden'in Bi'r Ahmed ve Mansura bölgelerinde, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait mevzileri yoğun bombardımana tuttu.

Bu arada kentin çeşitli noktalarında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları ile Husi militanlar arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlendiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kente kuzeyden girmek isteyen Husiler ile Hadi yanlıları arasında Ömer Muhtar, Abdulaziz ve es-Senafir semtlerinde çatışma çıktı. Çatışmaların halen sürdüğü belirtilirken, ölü sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekâtına başlamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi