Yemen'deki olaylar

Yemen'de hükümet güçleriyle çatışan Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyindeki bir askeri karargaha balistik füze attıklarını duyurdu.

Yemen'deki olaylar

Husilerin kontrolündeki SABA ajansının haberine göre, Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Necran bölgesinde bulunan askeri karargaha Zilzal-3 füzesi atıldı.

Haberde, balistik füzenin hedefini vurduğu ve karargahta zarar meydana geldiği belirtilirken ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan'dan olaya ilişkin henüz açıklama gelmedi.

- Dali ve Ceble kentlerinde saldırılar

Öte yandan, Yemen'in güneyindeki Dali kentinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerine ait kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 4 Husi militanının öldüğü ifade edildi.

Ülkenin orta kesiminde yer alan Ceble kentinde ise pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Husiler ile Salih güçlerinin patlamanın meydana geldiği yeri güvenlik kordonuna aldığını kaydetti.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz