Yemen'den tahliye edilen Türkler yurda getirildi

Yemen'de iç savaştaki vatandaşların zarar görmemesi için dün Deniz Kuvvetleri tarafından thliye edilen 55 Türk vatandaşı, bugün İstanbul'a geldi.

Yemen'den tahliye edilen Türkler yurda getirildi
Türk okulunda görevli öğretmen ve ailelerinin çoğunlukta olduğu Türk vatandaşları İran, İngiltere gibi ülkelerin uçaklarının havalimanına indiğini ve tahliye yaptıklarını Türkiye'nin ise neden uçak göndermediğini sordular. Yemen'de hala bir grup Türk vatandaşının olduğunu söyleyen vatandaşlar Yemen'de bulunanlarında bir an önce kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Yemen'de öğretmenlik yapan, Emrah Önal "Bir hafta öncesine kadar okulumuz açıktı. Okulu kapatmayı düşünmedik. Ta ki olaylar Aden'in içine girinceye kadar. Okulumuzun yakınına füze düştü. Evimizi tank mermisi isabet etti" dedi.

"TÜRK ARKADAŞLAR HALA ORDA MAHSURLAR"

Öğrenci olan Muhammed Enes Tipi ise, "Olayların bu hale geleceğini düşünmüyorduk. Sonra evden çıkamaz hale geldik. Eve stok yapmıştık. Bizim orda bir problem yoktu dönmeyi düşünmüyorduk. Bir anda başlayınca sıkıştık kaldık. Başka ülkeler her gün uçak kaldırıyor. Bizim ülkemiz uçak kaldıramıyor mu? Türk arkadaşlar hala orda mahsurlar" diye konuştu. Ailesiyle birlikte yurda dönen öğretmenlerden Ali Üşümüş'te şunları söyledi: "Aden'den geliyoruz. Bombardımana mararuz kaldık .Oturduğumuz bina ve okulumuz kısmi zarar gördü. Yakınımıza bomba düştü. Yakınımızda ki iki daireye bomba düştü. Zor zamanlar yaşadık,şimdi vatanımıza geldik, huzurluyuz “Oranın halkı zor kötü günler yaşıyor. Sana'da ki Türk vatandaşları da büyük sıkıntı yaşıyorlar. Onlar da 2-3 sefer kurtarılmayı beklediler. Ama uçak inemedi. İran'ın, İngiltere'nin ve diğer ülkelerin uçakları inmesine rağmen THY uçağı inemedi. Biz de nedenin bilemiyoruz arkadaşlarımızın kurtarılmasını bekliyoruz. Olaylar bittikten sonra okulumuza dönmeyi istiyoruz" Tahliye edilen vatandaşlar kendilerini karşılayan yakınlarıyla kucaklaşarak gözyaşı döktüler.

Kaynak: Diyarbakır Söz