Yeşiller, federal hükümete talip

Yeşiller Partisi Hamburg Meclis Grup Başkanı Jens Kerstan, partisinin kendisini ispatladığını belirterek, “Artık federal hükümete talibiz.

Yeşiller, federal hükümete talip

İktidara gelirsek oçifte vatandaşlık sorununun çözülmesi gibi çok daha güzel yapacağımız işler var. Ne kadar erken iktidar olursak sorunlar o kadar erken çözülür.'' dedi.

FEDERAL HÜKÜMETE TALİP

Jens Kerstan; Kuzey Ren Vestfalya ve Schleswig Holstein seçimlerinden rakipleri Korsanlar Partisi ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oylarını artırmasına rağmen iyi sonuçla ayrıldıklarını söyledi. “Seçim yapılan her iki eyalette de Yeşiller koalisyon ortağı oldu.” diyen Kerstan, federal hükümette yeniden iktidar ortağı olabileceklerini ispatladıklarını ifade etti. Jens Kerstan, “Biz Hamburg'da da Hıristiyan Demokratlar ile koalisyon hükümeti kurduk ve eyaleti yönettik. Ancak bizim SPD ile daha çok anlaşabileceğimiz konular var. Uzun yıllar hem eyaletler hem de federal düzeyde çok başarılı çalışmalar yaptık ve vatandaşların güvenini kazandık. Federal hükümette de aynı başarıyı göstereceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz