Yezidiler, kadınlarının kurtarılmasını bekliyor

Irak'ta önde gelen Yezidi din adamı Baba Şeyh, "Sincar (Şengal) ilçesi yeniden inşa edilmeden önce terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan kadınlarımızın kurtarılmasını istiyoruz" dedi.

Yezidiler, kadınlarının kurtarılmasını bekliyor

Şeyh, Ninova vilayetine bağlı Şeyhan ilçesinde bulunan Yezidi tapınağı "Laleş'te" AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yezidiler, Şengal'in kurtarılmasıyla çok mutlu oldular ancak bu kentimiz teröristlerin eline düştüğü zaman kadın ve çocuklarımız rehin alındı. Bizim için en güzel ve müjdeli haber rehin kadınlarımızın kurtarılıp evlerine dönmesidir" ifadelerini kullandı.

"Şengal uluslararası koalisyon güçlerinin saldırısı sonucu harabe bir kent haline geldi" diyen Şeyh, "Birleşmiş Milletler, Kürdistan ve Irak merkezi hükümeti yaralarımızın sarılması için acil yardım etmesi lazım" dedi.

BÖLGEDEKİ MEZHEP ÇATIŞMALARIN BİR PARÇASI OLMADIK

Irak'ın dini azınlıklarından bir tanesi olduklarını ve terörist saldırılardan en çok zarar görenlerin başında Yezidilerin yer aldığına değinen Şeyh, "Ülkedeki mezhep çatışmasının hiç bir zaman parçası veya tarafı olmadık. Her zaman kaos ortamından geri çekildik. İnsan dostu bir halkız. Bu durum göz önünde bulundurularak uluslararası devletlerin yardım elini uzatması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Musul'un teröristlerin eline düşmesinden sonra, 3 Ağustos günü büyük saldırıya maruz kaldıklarını hatırlatan Şeyh şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 yıldır evlerimizi terk ederek Kürdistan'ın güvenli bölgelerine ve Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Ailelerimiz paramparça oldu ve her biri bir ülkeye gitti. Çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyoruz. En kısa zaman içinde tekrar topraklarımıza ve yurdumuza geri dönebileceğimizi ümit ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz