Görüş Bildir

Yönetime el koydular

Şırnak’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin İlçesi karşısında bulunan Suriye’nin Derika Hemko kentinde yaşayan Kürtlerin yönetimi ele geçirme görüntüleri ortaya çıktı.

Yönetime el koydular

Suriye'nin sınır kentlerinde Kürtlerin eylemi sürüyor! İsyancı Kürtler’in Derika Hemko’da hükümet konağını ele geçirmesi görüntülenirken, Kürt isyancıların, Nusaybin’ın karşısındaki Kamışlı’daki Esad’a bağlı askerlerden 7 gün içerisinde kenti terk etmelerini istediği iddia edildi.

İç savaşa sürüklenen Suriye’de Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi sınırına yakın bölgelerde yaşayan Kürt’lerin Kobani, Afrin ve Derika Hemko’ya el koymasıyla başlayan olaylar devam ediyor.

KÜRTLER YÖNETİME EL KOYDU

Muhalif Kürtlerin son olarak Derika Hemko’da yönetime el koymalarının görüntüleri ortaya çıktı. Şırnak’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin ilçeleri arasındaki Katran Beldesi’nin hemen karışısında bulunan Derika Hemko’da Kürt eylemcilerin, köyleri kontrolleri altına aldıktan sonra sınır karakollarındaki merkezi hükümete bağlı askerleri, bölgeyi terk etmeleri yönünde uyardığı iddia edildi. Karakollarda görevli askerlerin silahlarına da el koyan Kürt isyancıların, askerleri de bölgeden uzaklaştırdığı ileri sürüldü.

HÜKÜMET KONAĞINA FLAMA ÇEKTİLER

Daha sonra Derika Hemko’da buluşan mulalifler, ellerinde Kürdistan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) flamaları ile slogan atarak yürüyüşe geçti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında, merkezi hükümete bağlı silahlı güçlerin kenti terk etmek zorunda kaldığı iddia edildi. Slogan atarak yürüyen Kürtler, daha sonra hükümet konağına girerek, TEV-DEM flaması çekti.

Öte yandan TEV-DEM’e bağlı silahlı güçlerin, Kamışlı kentinde bulunan merkezi hükümete bağlı askerlere, kenti terk etmeleri için 7 gün süre verdiği iddia edildi. Bu sürenin bitimine 3 gün kala gergin bekleyiş devam ederken, zaman zaman çıkan çatışmalarda silah sesleri Nusaybin’den de duyuldu.

TÜRKİYE, GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Suriye tarafında tüm bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye tarafında da güvenlik önlemleri arttırılıyor. Son olarak, demiryolu ile topçu ve füze bataryalarının Nusaybin’e getirilerek bazı karakollarda konuşlandırıldığı öne sürüldü. Sınır kesiminde ve İpek Yolu’nda da devriyelerin artırıldığı gözlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi