Yunanlar sokaklarda!

Yunanistan'ın başkenti Atina;da, hükümetin ekonomi politikasına itiraz ederek maaşların azaltılmasını protesto polisler, itfaiyeciler ve liman polisleri eylem yaptı.

Yunanlar sokaklarda!

Maliye Bakanlığı önünde toplanan üniformalı göstericiler, sloganlar eşliğinde parlamentonun önüne kadar yürüdü.

Parlamento önünde kendilerini karşılayan koalisyon hükümeti ortaklarından Demokratik Sol Parti'nin lideri Fotis Kuvelis ve Parlamento Başkanı Evangelos Meymarakis'den, Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile görüşmek üzere randevu alan göstericiler olaysız dağıldı.

POLİSLERE FAZLA KESİNTİ

Bu arada, Yunanistan Polis Memurları Federasyonu Başkanı Hristos Fotopulos, polislerin maaşlarında daha fazla kesintiye gitmenin teşkilatı hareket edemez duruma getireceğini söyledi.

Polislerin maaşlarında şimdiye kadar alınan tedbirler çerçevesinde yüzde 40'a varan kesintiler yapıldığını, 2008 yılından bu yana harcırah ödemesi de yapılmadığını belirten Fotopulos, hükümetin maaşlarda yeni kesintilere gitmesi durumunda, polislerin, Selanik Uluslararası Ticaret Fuarı'nın açılışında protesto gösterilerine hazırlanan göstericilerle birlikte meydanlara ineceğini kaydetti.

Hükümetin, Avrupa Birliği ve IMF'nin isteği üzerine 2013-2014 yılları için hala arayış içerisinde bulunduğu 11,6 milyar avroluk kesinti içeren tasarruf paketinde, aralarında polisler, itfaiyeciler ve liman polislerinin bulunduğu özel maaş çizelgeli memurların maaşlarında kesinti yapmayı planladığı belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz