Zincirleme trafik kazası: 100 araç birbirine girdi

Son haftalarda soğuk hava dalgasının etkisi altında olan Çin'de 100'ü aşkın aracın karıştığı bir zincirleme kaza meydana geldi. En az 9 kişinin yaralandığı kazanın ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Zincirleme trafik kazası: 100 araç birbirine girdi

Çin'in Suzhou kentinde 23 Şubat Cuma günü 100'ü aşkın aracın karıştığı zincirleme bir kaza yaşandı. Kazanın otoyolda yaşanan buzlanma sebebiyle meydana geldiği ifade edildi. Yaralanan üç kişi hastaneye kaldırılırken, altı kişinin de hafif yaralandığı açıklandı.

Çin devlet kanalı CCTV ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde de onlarca aracın birbirine girdiği, kırılan camların ve araba parçalarının yola saçıldığı görüldü.

YOL YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI, KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazanın ardından otoyol yeniden trafiğe açıldı. Polis, kazanın sebebini belirlemek üzere soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Çin'in pek çok bölgesi son birkaç haftadır soğuk hava dalgası, kar fırtınası ve yağışların etkisi altında. Çin Yeni Yılı tatili için yolculuk eden milyonlarca kişinin bu durumdan etkilendiği tahmin ediliyor.

Hükümet, soğuk havalar karşısında 'acil durum müdahale' önlemlerini artırırken, başta başkent Pekin, Hebei, Shanzi, Anhui ve Hubei gibi şehir ve bölgelere malzeme ve elektrik tedariki için planlar yapılıyor.

Çin Meteoroloji Müdürlüğü, ülkenin pek çok bölgesinde soğuk havaların süreceği öngörüsünde bulunuyor. 

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz