130 öğrenciye tatil!

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji, 130 öğrencisine Antalya’nın baharı andıran havasında tatil yaptırdı. Öğrenciler, kurulan kampta hem stres attı, hem de derslerdeki eksiklerini tamamladı.

130 öğrenciye tatil!

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji, eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatilinde öğrencilerine Antalya’da mini bir tatil yaptırdı. Özel bir otelde kurulan kampa 130 öğrencinin yanı sıra öğretmenler katıldı. Kampa katılan öğrenciler farklı bir ortamda stres atarken, ilk dönemde sıkıntı yaşadıkları dersleri de çalışma imkanı buldu. Kampa katılan öğretmenler, öğrencileri SBS’ye hazırladı.

Her branştan öğretmen ve idarecilerin katıldığı kampta öğrencilerin motivasyonları arttırılarak , birinci dönemde gördükleri derslerin konularını tekrar edip 2.döneme hazırlıklar yapıldı.

                                         

DERS ETÜDÜ YAPTILAR

Kış Okulu Hazırlık Kampında sosyal aktivitelere de yer verilmesiyle öğrenciler hem sınav stresini atarak doyasıya eğlendi hem de konu eksiklerini gidererek SBS’ye hazırlandı. Hazırlanan kamp programı çerçevesinde her gün bir deneme sınavı olan öğrenciler , deneme sınavında çözemedikleri soruları Türkçe , Matematik , Sosyal Bilgiler , Fen ve Teknoloji ve İngilizce branş öğretmenleri eşliğinde soru çözüm etütlerine katılarak yanlışlarını düzeltme ve birinci dönemde gördükleri dersleri tekrar etme şansı yakaladılar.

SPOR VE SOSYAL FAALİYETLER

Sınav stresini atmak ve doyasıya eğlenmek için öğrenciler bowling , tabu turnuvası , jenga , balon patlatma ve kendilerinin hazırlamış oldukları oyunlarla ve bir çok aktivitelerle bütün günün yorgunluğunu attılar.

Kampın son gününde öğrenciler dünyanın en iyi 20 müzesi arasında yer alan ve Türkiye’nin de en büyük müzelerinden biri olan Antalya Müzesini gezdi.Üç vitrinde, jeolojik zamanlara ait fosillerin bulunduğu Karain mağarasında sergilenmekte olan yontuk çakıllar, el baltaları, kazıyıcılar, kemik aletler öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler