200 öğrenci aynı anda diş fırçaladı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil tarafından 2005 yılında başlatılan ‘Fırçalar Çantada Dişler Yolunda’ projesi sürüyor.

200 öğrenci aynı anda diş fırçaladı

Aksaray Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Merkez Kılıçaslan İlköğretim Okulu’nda 1’nci Sınıf öğrencilerine diş fırçalamanın önemini anlatmak ve ilk defa çıkmaya başlayan ana azı dişlerin korunmasına yönelik florlu jelle diş fırçalama uygulaması yaptırıldı. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ‘Fırçalar Çantada Dişler Yolunda’ programının 40’ncı uygulama durağının Aksaray olduğunu belirtti.

Aksaray’ın bu konudaki ilgisinin çok önemli olduğunu ifade eden Dülgergil, hiçbir ilin öğretmen profilinin Aksaray’daki gibi bu işe bu kadar sahip çıkmadığını belirtti. Vali Yardımcısı Abdulkadir Demir, Sağlık İl Müdürü Dr. Akın Südemen, Müdür Yardımcısı Yusuf Çetin, Aksaray Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüseyin Babaoğlu, Okul idareci ve öğretmenlerin katılımıyla yapılan toplu diş fırçalama uygulamasında Kılıçaslan İlköğretim Okulu’nda 200 öğrenciye diş sağlığı ve fırçalamanın nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ve hemşirelik bölümü öğrencileri uygulamaya katılan öğrencilere aynı anda florlu jel ile dişlerini fırçalattı. Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil yaptığı açıklamada, programda temel hedefin ilkokulu 1’den itibaren 3’ncü sınıfın sonuna kadar yılda en az 4 defa florlu jel sürüp, hem fırçalamayı hatırlatmak, hem de bu yaş gurubunda ilk defa çıkmaya başlayan ana azı dişlerin korumak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz