Görüş Bildir

200 öğrenci giydirildi!

Ergani Kaymakamlığı'nca ilçedeki ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye ayakkabı ve mont yardımında bulunuldu.

200 öğrenci giydirildi!

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından Aşağı Kuyular köyünü ziyaret ederek köydeki ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye mont ve ayakkabı yardımı yaptı.

Kaymakam Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Atabey'e ilçeye bağlı tüm okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edilerek, gerekli desteğin verilmesi talimatı verdi.

YOKSUL VE DAR GELİRLİ

Kaymakam Yılmaz, devletin yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarına okumaları için her türlü imkanı sağladığını ifade ederek, kendilerinin de devletin sağladığı imkanlarla mağdur öğrencilere katkı sunduklarını söyledi.

Hala terlikle okula giden öğrencileri görmenin kendilerini üzdüğünü ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

OKUL İDARELERİNDEN

 

"Daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü uyardım. Bu konuda inceleme başlattık. Tüm okul müdürlerinin bu talimatı yerine getirmelerini istiyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin kış şartlarına uygun bir şekilde giyinmesi konusunda gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bugün öğrencilerimizin gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Temennimiz bir daha böyle şeylerle karşılaşmamak. Bundan sonra bu tür konularda sorumlular hakkında gereken işlem yapılacak. Bir daha böyle manzaralarla karşılaşmayı asla istemiyorum."

Daha sonra 200 öğrenciye mont ve ayakkabı dağıtıldı. Kaymakam Yılmaz, olumsuz hava koşullarına rağmen terlik ve önlük ile okula giden İlknur Akboğa'ya mont ve ayakkabıları kendi elleriyle giydirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi