Görüş Bildir

2016 DGS sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak?

21 Ağustos 2016 Pazar günü yapılan ve Üniversitelerin 4 yıllık Lisans bölümlerine yerleşmek isteyen adayların girdiği DGS sınavı hala açıklanmadıı. 2016 DGS sınavının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. ÖSYM resmi internet sitesinden sınav sonuçlarını açıkladığında haberimizden DGS 2016 sınav sonucunu öğrenebilirsiniz. DGS sonuçları açıklandı mı, DGS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gibi soruların yanıtı haberimizde.

2016 DGS sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak?

Her yıl ÖSYM tarafından Temmuz ayında yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı), bu yıl darbe girişimi nedeniyle KPSS ÖABT sınavıyla birlikte Ağustos ayının 21’inci gününde gerçekleştirildi. ÖSYM 2016 DGS sınav sonuçlarının neden açıklanmadığı konusunda net bir bilgi yok. DGS sınavına giren Ön lisans mezunu veya mezun durumundaki öğrencilerin merakla beklediği ve her gün Google’da aradığı DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS sınav sonuçları açıklandı mı gibi sorular yanıt bekliyor.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI DA AÇIKLANDI

Üniversitelerin 2 Yıllık programlarından veya Açıköğretim Fakültesi’nin iki yıllık bölümlerinden 4 Yıllık Lisans bölümlerine yerleşmek isteyenlerin girdiği DGS sınav sonuçlarının açıklanmaması öğrencileri strese soktu. 2016 DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda ÖSYM’den de bir açıklama yapılmadı. ÖSYM ek yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasına rağmen, DGS sınav sonuçlarınını bir türlü açıklanmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

DGS 2016 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS 2016 sınavına giren tüm öğrenciler nerdeyse her gün Google’dan arama yapmaya devam ediyor. DGS sınav sonuçları neden açıklanmadı, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM DGS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor gibi sorular hala yanıt bulmadı. DGS 2016 sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden sınav sonucunuzu öğrenebileceksiniz.

ÖSYM DGS 2016 SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2 YILLIK ÖNLİSANS BÖLÜMLERİNDEN 4 YILLIK LİSANS BÖLÜMLERİNE GEÇİŞLER

Ön lisans eğitimini tamamlayarak mezun olan öğrencilerin üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinde eğitim almak için gerçekleştirilen DGS sınavı ile hangi bölümlere geçişler yapılıyor. Hangi ön lisans bölümlerinden mezun olanlar 4 yıllık fakültelere geçiş yapabiliyor.

İşte ÖSYM’nin açıkladığı Kılavuz

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi