2020 YKS Hemşirelik taban puanları, üniversite taban puanları 2020, Yüzdelik dilim hesaplama

Üniversite taban puanları, Hemşirelik taban puanları 2020 YKS sınavının bitmesi akabinde cevabı beklenen sorular arasında yerini aldı. YKS sınav sonuçlarının açıklanması akabinde binlerce üniversite adayı ünivrsite taban puanı ve özelliklede hemşirelik taban puanını merakla aramakta. ÖSYM YKS sınav sonuları ile birlikte Hemşirelik taban puanları hangi üniversite kaç taban puandan öğrenci alımını açacak açıklandı mı? Ya da , yüzdelik dilimleri ve başarı oranları taban puanları kaç? Tüm bu sorularınız için sizler için ÖSYM üniversite taban puanları araştırması yaptık.

2020 YKS  Hemşirelik taban puanları, üniversite taban puanları 2020, Yüzdelik dilim hesaplama

Üniversite taban puanları, Hemşirelik taban puanları 2020 YKS sınavının bitmesi akabinde cevabı beklenen sorular arasında yerini aldı. YKS sınav sonuçlarının açıklanması akabinde binlerce üniversite adayı ünivrsite taban puanı ve özelliklede hemşirelik taban puanını merakla aramakta. ÖSYM YKS sınav sonuları ile birlikte Hemşirelik taban puanları hangi üniversite kaç taban puandan öğrenci alımını açacak açıklandı mı? Ya da , yüzdelik dilimleri ve başarı oranları taban puanları kaç? Tüm bu sorularınız için sizler için ÖSYM üniversite taban puanları araştırması yaptık. 

Bilindiği üzere biten YKS sınavı akabinde geçtiğimiz sene öğrenciler hangi yüzdelik dilimlerle üniversiteye girmiş hangi taban puanla kayıt yaptırmış gibi detaylar ile birlikte hemşirelik taban puanları 2020 detayı da çok soruluyor. 

Sağlık sektöründe bilindiği gibi üniversite taban puanları oldukça dikkat edilmes gereken yoğunlukta Ve hemşirelik taban puanları da bunlardan biri. 

HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI 2020: HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2020 yılı Hemşirelik puanları henüz açıklanmadı. Geçen senenin puanlarına göre tercih yapacak adaylar için başarı sıralaması aşağıda yer alıyor.

HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Lisans Atlası Hakkında

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Açılacak sayfalarda aşağıdaki detayları bulacaksınız:

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri:

Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları
Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
Yerleşenlerin geldikleri iller
Yerleşenlerin öğrenim durumu
Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
Yerleşen okul birincileri
Taban puan ve başarı sırası istatistikleri
Yerleşen son kişinin profili
Yerleşenlerin YKS net ortalamaları
Yerleşenlerin YKS puanları
Yerleşenlerin YKS başarı sıraları
Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri
Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
Yerleşme koşulları

Yükseköğretim Süreç ve Çıktı Göstergeleri:

Öğretim üyesi sayısı ve unvan dağılımı
Kayıtlı öğrenci sayısı
Kayıtlı yabancı öğrenci sayısı
Programdan mezun olan öğrenci sayısı
Değişim Programları ile giden/gelen öğrenci sayısı
Yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı

Yazılımın fayda sağlayacağı kitle yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri, ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde  akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerdir.

Yazılım, 2016 ve 2017 ÖSYS ile 2018, 2019 YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan üniversitelerin lisans programlarını (fakülte/yüksekokul) kapsamaktadır.

Farklı öğrenim sistemine sahip bazı üniversitelere fakülte tercihi yaparak giriş yapılmaktadır. Üniversite ismiyle arayarak bu üniversitelere ulaşabilirsiniz. (Bu üniversiteler; Adıyaman, Bilecik Şeyh Edebali, Konya Gıda ve Tarım, Sabancı, Süleyman Demirel ve TED Üniversiteleridir.)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler